Thursday, March 17, 2011

terdetik di hati

wahh sudah lama ak tak membuka dan menulis entry baru kann ? haishhh tahlaa , hidup ak skrg ni dh jarang dgn laptop . yelaa , gf dh ada , kwn punn ada , so dh malas rasanya nk bukak laptop ni . kadang2 tgk laptop ni punn mcm dh berhabuk je . mana taknya , pagi je aku keluar rumah . malam baru blk , tue jelaa rutin harian aku . sampai mummy ak ckp apa tau ? mum tgk fei mou ni lagi lama dari tgk muka kamu tau . haa fei mou tue kucing mana tah dtg menginap kt rumah ak , pastue mum ak tgk bulu dia cantik je , terus dia bela . dh bukan setakat bela , sygg lagi . siap bwk pegi klinik lagi , nk cek sihat ke tak . haishh sabar jelaa , nasib baik fei mou ada , dpt teman parents ak kt rumah nnti ;) 

skrg ni hidup ak bahagia laa jugak , ak dh bertambah ramai kwn2 . kwn2 yg agak sempoi laa , baik laa jugak . best laa jugak . haishh jnji dpt bersembang bila ak bosan . gf ak mcm biasa laa , mesti laa bersama ak . sygg , sygg ibarat nadi abg tau . kalau sygg takda , berhenti laa nadi abg tau -.- *jgn GELI ;p

ehh ak tak bagitau kann , ak dh dpt lesen dh . lesen kereta ! parents ak tak bagi ambik lesen moto , taknak ak bwk moto ! nnti cepat mati ! mati katak plak tue ! HHA ! tapi one day nnti ak nk ambik jugak , simpan buat kenangan. tak guna jugak nk ambik lesen moto , bukan ada moto punn kt rumah ak ni . tue pasal ak sng nak kelua rumah , sbb ak dh ada lesen . fikri punn dh ada lesen , gf ak punn dh ada lesen . so dorg laa yg selalu ambik ak nk kelua rumah lepak2 . thx sgt2 kt korg sbb selalu ambik ak . yelaa , ak takda keta , sbb keta sume family ak pakai , so ak kena laa tumpang keta org . takpe laa kann , nnti ak dh keja , ak balas jasa korg oke . ni mmg jnji ak kt korg . sygg korg sgt2 oke !

ak pelik jugak laa , bila dduk rumah , tak sabar sabar rasa nk kelua lepak . pastue , bila dh keluar rumah , mula laa rasa bosan . kalau lepak kedai mamak tue , mmg ak tgk muka fikri , fikri tgk muka ak . haishh dh mcm apa je . bosan nk mampus ! yelaa , ipoh ni bukan besar mana punn . ak rasa semua tmpt ak dh pegi dh. tak pernah pegi melawat kubur je lagi ! haishhh walaupunn bosan , hari hari ku tetap hepy bersama gf ku tersayangg , nurul asilah bt ahmad . dia laa yg selalu ambik ak , bwk ak kelua semua . 

lately ni , ak selalu pikir pasal perasaan org tau . ak pikir hati org ni mcm mana . apa perasaan dia . apa dia rasa . yelaa bukan apa , kadang kadang ak terpikir , baru kenal dh bole bercintakan ? mana dtg cinta tue ea ? hmm tapi kita mana bole tau hati org tue , sbb bukannya ak bole baca hati org tue punn . haishh kadang2 ak terpikir , manusia skrg ni mmg jenis tak reti menghargai org lgsg laa . bukan apa laa kann , kalau org tue dh berbudi , kita kena laa berjasa blk kt dia . bukan laa mintak nk balas blk jasa dia , dia punn sure tak mintak balas blk jasa dia . kalau dia mintak blk , tue namanya tak ikhlas laa kann . cukup pelik ak tgk manusia skrg ni , tak reti lgsg nk jaga hati org . yg dorg tau hati dorg je . yg dorg tau mulut dorg je . pikir mulut dorg je lansi , tak pikir mulut org lagi . heh kalau laki tue takpe laa kann , ni dhlaa girl . haishh taktau laa nk ckp apa . tue laa org ckp , dunia dh terbalik . dh jadi mulut lelaki plak lagi baik dari girl hashh tahlaa kann , pelik sungguh dunia skrg ni . dgn sopannya tak jaga , nk ckp girl tue mmg laa girl , dh rambut pnjg sume , tapi tgk perangai , fuhh mcm haram jadah je org ckp ! soryy kasar ! bukan apa , dh selalu tgk kann , kadg2 tue mula laa rasa meluat punn ada . haishh dhlaa mulut mcm sial , pastue ada hati algi nk kutuk org belakang2 ! kalau tak kantoi tue takpe laa ,ni kantoi plak ! haishh apa nk jadi laa . jgn pikir benci kau kat org tue je , mcm laa org suka sgt dgn kau . buat buat suka je punn ! tak layan karg ckp apa plak kannnn !

ehh dh lama jugak ak cuti , sedar sedar dh bulan tiga dh ! lagi bape hari je result SPM ak nak keluar . haishhh harap harap laa dpt result yg bagus , jgn laa hancur ! mmg laa ak nmpk mcm batu , tapi kalau result mcm cibai , ada yg  ak nangis jugak karang ! HHA ! wahh ak bukan apa laa , dh tak sabar gila ni nk masuk umniversiti ! fuhh dh lama ak tak pakai baju seragam , skema skema gitu . dhlaa dduk rumah takda disiplin , bangun suka hati je pukul berapa . tahlaa kt uni nnti mcm mana , ada yg hari hari pegi kuliah lambat ! siyesly ak dh tak sabar nk masuk uni , bukan apa , org ckp hidup kt uni ni lain / sume org dh matang apa sume , so mmg ak teringin nk try life kt uni . dun worry laa ayh , mummy ! amad takkan homesick laa kalau masuk uni nnti ! bukan tak pernah dduk asrama punn . dulu dduk asrama , rasa mcm taknak blk rumah je . yelaa , dduk asrama ada kwn . dduk rumah ada apa je , tapi makan jelaa sedap . yelaa , dining hall sekolah mkn mcm haram jadah je . 

hyee nurul asilah bt ahmad , soryy laa abg dh lama tak update blog . bukan apa , tiba tiba je jari ni keras nk type panjang panjang ni . hee akhirnya abg update jugak blog usang abg ni kann -.-

2 comments:

asilah said...

sy bnyk isi mase awk kan kan? :D

dhani ahmad said...

mesti laa , sygg kt wife abg ;)